Verslag Gezinsdienst

Terugblik op de gezinsdienst van 11 februari
Wat was het fijn om weer eens in een afgeladen kerk te zitten. Vol met kinderen, ouderen, jongeren en alles ertussenin. Samen meezingen met kinderkoor Friends onder leiding van Marrianne van der Plas. Bekende en minder bekende liederen werden uit volle borst meegezongen. Dominee Gert Binnendijk leidde samen met Friends en de groep ‘Samen Jong’ ons door de dienst. Hij gebruikte de teksten uit het Marcus-Evangelie om ons te vertellen over de melaatse man die door Jezus werd genezen. De man geloofde dat alleen Jezus hem kon genezen en Jezus deed dit dan ook, uit medelijden. De man mocht er alleen niets over vertellen tegen andere mensen. Dominee Binnendijk legde in een korte overdenking uit waarom het hier de juiste tijd nog niet voor was. Gelukkig mogen en moeten wij wel vertellen over Jezus en over wat Hij voor ons heeft gedaan.
Tussen de schriftlezingen door zongen we samen met Friends en onder leiding van Gerard van Duijn en Jan Willem Haasnoot toepasselijke liederen. Liederen waaruit de liefde van Jezus en de genade van God spraken en waarin we werden aangespoord de minste te zijn. Als laatste zongen we een zegenlied van Sela:
Mag ik jou tot zegen zijn, naast je lopen op je reis? Samen achter Jezus aan, gaan waar Hij ons wijst.
Laat ons delen in Zijn liefde, voor elkaar de minste zijn. Met elkaar het leven vieren, uitzien naar het Koninkrijk. We kijken uit naar de eerstvolgende “Gezinsdienst” op 10 maart. Dit belooft ook weer een bijzondere en feestelijke dienst te worden, omdat het tegelijk een doopdienst is waar 4 kinderen gedoopt mogen worden.
We zijn nog wel op zoek naar een nieuwe naam voor de diensten die elke 2e zondag van de maand gehouden zullen worden. De huidige naam “Gezinsdienst” dekt niet helemaal de lading. Voor suggesties voor een naam of opmerkingen over de dienst, kunt u of jij terecht bij de jeugdouderling Ester Jansen van Roosendaal jeugdouder- lingenvalkenburg@gmail.com.

Scroll naar boven