SAMEN DIENEN

Zomaar een woord, of niet? Samen Eten, Samen wandelen, Samen Bijbel Lezen, Samen Gemeente zijn, Samen Geloven!

SAMEN; het motto van de groep “Dragers”. Tenminste dat hopen wij, daar bidden wij voor.
Vanmorgen, zaterdag 1 juni, een wandeling gemaakt in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Regen, wind en rust, wat een combinatie. Genieten van Gods schepping SAMEN met broeders en een zuster.

SAMEN komen op woensdag 5 juni (is al geweest ten tijde van deze uitgave) om Ds. Eisinga met zijn partner een warm welkom te heten.

SAMEN, want alleen dan kunnen we ons geloof vast houden, gestalte geven. Jezus stond er alleen voor maar heeft ons opgeroepen om het met elkaar te doen, gemeente te zijn. Even je eigen verlangens, hobby opzij zetten en tijd voor elkaar vrij te maken. En vooral tijd voor Hem, zondags in de kerk of met gemeenteleden tijdens een bijeenkomst, maaltijd, GGG, noem maar op.

En die vrijheid hebben wij “nog”, beseffen wij dat wel?

SAMEN is altijd meer dan de optelsom der dingen. SAMEN heeft een toegevoegde waarde. Je vult elkaar aan. Je komt tot prestaties, die je alleen niet kan of niet aandurft. SAMEN dienen in de gemeente. Met elkaar de armen eronder, geeft saamhorigheid, geeft vreugde en geeft voldoening als je ziet wat je SAMEN allemaal kunt.

En voor dat SAMEN krijg je zoveel moois terug, iets wat nergens anders te krijgen is, bij geen sportvereniging, hobbyclub of wat dan ook. Een geloofsgemeenschap die met elkaar op weg is naar “de Toekomst”.

Zullen we SAMEN aan de slag gaan. Er is veel te doen in de gemeente.

Maartje de Mooij.

 

Scroll naar boven