Ik voel de winden Gods vandaag

Ik voel de winden Gods vandaag en zeil de haven uit!

En als je deze titel laat vervolgen met de woorden “Leid Gij mij op mijn reis”, wat kan er dan nog gebeuren?

Als dit ons levensmotto is en we houden vast aan deze woorden, dan sta je toch nooit alleen?

Deze woorden ontleen ik aan het lied dat Anneke van der Meij heeft gezongen in de Pinksterdienst onder leiding van dominee Gert Binnendijk, en hij weer onder de leiding van de Heilige Geest. En als ik het over leiding heb, bedoel ik: bezielende leiding of levenwekkende leiding.

Eigenlijk is hiermee de dienst samengevat, maar we zouden dominee Gert Binnendijk tekort doen als we niet zouden vermelden zijn verhaal van de rietstengel en de molenaar. Een beeldend gebracht verhaal dat ons laat zien hoe wij allen afhankelijk zijn van de wind. Ieder op zijn eigen manier. Hij heeft het zo mooi verteld, dat jullie dit eens moeten terugzien. De wind is de Geest van God. Wij kunnen niet zonder. Het lied van Anneke sloot naadloos aan op dit verhaal.

We mogen in ons leven vertrouwen op de Almachtige God. In de kerkzaal waaide de wind van de Heilige Geest, voelbaar aanwezig. Hoezo, heeft u God nooit gezien? Voelbaar aanwezig! Wat wil je nog meer? God is geen schoothondje. God is aanwezig op de momenten dat jij denkt dat ie er niet is.

Als je God wil zien, zing dan mee met Anneke en de hele gemeente. Nee dit is geen nieuws dat morgen in de krant staat. Dit is veel groter.

Wie niet is geweest krijgt elke zondag een herkansing. En de dienst van Pinksteren kun je ook nog terugzien .

Kom je mee? De haven uit, mee op reis!

Hans van der Does

 

Scroll naar boven