De Doelgroepen

‘Jeugd’ – Kinderen Schooljeugd en Jongvolwassenen 0-24 jaar

Jeugdouderling Ester Jansen van Rosendaal en Jeugdwerker Kees Guijt

Deze leeftijdsgroep liep met doelgroep pastoraat voorop. Binnen de gemeente is voor de verschillende leeftijdsgroepen een breed aanbod aan activiteiten, te denken aan kindercrèche, kinderdienst, kinderkoor Friends, Follow me groepen, 18+ catechese. Binnen deze groepen wordt gebouwd aan relaties en vanuit de jeugdwerkers is er ook aandacht voor jeugdpastoraat.

 

‘Starters’; ‘Ze starten met eigen woonplek, carrière, soms ook relatie/ gezin 25-40 jaar

Ouderling: Floor van Duijn en bezoekzuster Jolanda van den Oever

Waar zijn wij mee bezig?

Middels een nieuwsbrief wordt nogmaals de nieuwe vorm van pastoraat in leeftijdsdoelgroepen uitgelegd en we proberen deze brief bij zoveel mogelijk mensen uit de doelgroep persoonlijk af te geven want we zouden graag van hen willen horen in hoeverre er belangstelling is voor pastorale aandacht of activiteiten, zodat we kunnen aansluiten bij de persoonlijke behoefte van de ‘starters’ uit onze wijk. We hopen bij het rondbrengen van de brieven op veel mooie deurgesprekjes.

 

Bouwers;Relaties, woonplaats en werk krijgen meer vastigheid en vaak is er de behoefte en energie om verlangens en dromen verder uit te bouwen’. 40-55 jaar

Ouderlingen; Martin van Duijn en Nico Messemaker

Waar zijn wij mee bezig?

Om ons pastoraat vorm te kunnen geven benaderen wij onze doelgroep digitaal met de vraag een enquête in te vullen door een QR-code te scannen of door op een link te klikken. We hopen dan inzicht te krijgen aan welke behoefte er is binnen onze doelgroep. We dachten zelf aan een spreker uitnodigen voor ondernemers, gezien de hoeveelheid ondernemers(sters) in onze gemeente,

een Marriage course, of als ouders in gesprek over de geloofsopvoeding van (kleine )kinderen of pubers (Ouders in geloof loopt al) We hopen veel enquêtes eerlijk ingevuld terug te krijgen. We zoeken nog een beetje naar de goede leeftijdsindeling en hebben gesproken met de kartrekkers van de starters omdat deze doelgroep misschien bij nader inzien beter past vanaf 35 jaar. Voel je vrij om aan te sluiten bij wat je aanspreekt.

 

Dragers; ‘Gevormd door levenservaring, geworteld in geloof, stabiel om geloofsgemeenschap te dragen’ 55-75 jaar

Ouderlingen Maarten v d  Meij en Maartje de Mooij met Margreet Kerpershoek en Bart van der Weijden als bezoekzuster en -broeder

Waar zijn we mee bezig geweest?

Bij de start van het seizoen hebben we een enquête uitgezet en zo geïnventariseerd waar de pastorale behoefte ligt in onze doelgroep. Er was een redelijk groot animo voor ’samen Bijbellezen’ en op 11 maart zijn we met deze groep bij elkaar geweest om te spreken over hoe we dat willen invullen. Ook is een mailverkeer geweest met de mensen die het leuk vinden met elkaar een maaltijd te houden en dit gaan we verder uitwerken. En er worden ook nog huisbezoeken gebracht als de omstandigheden daarom vragen. Want dat willen we ook zeker nog doen. Voelt u zich vrij dat bij ons aan te geven!

 

Wijzen; ‘Wijsheid van grijsheid, geleerd wat ertoe doet in het leven, gezegend in geloof, getekend door (lichamelijke) beperking, verdriet en rouw’ 75+  

Ouderling: Anja v d Wel met Dina v d Marel Martin Binnendijk als bezoekzuster en broeder.

Waar zijn we mee bezig geweest?

Afgelopen tijd zijn we met regelmaat op pad geweest om mensen uit onze doelgroep te bezoeken; overdag met Dina van der Marel en in de avond met Martin Binnendijk. Een enkele keer gaat Miriam van Duijn, van het Pastorale Team met me mee. We kijken terug op mooie ontmoetingen, inspirerende gesprekken en waardevolle wijsheid. Fijn om met elkaar het gesprek te voeren over hoe het met u gaat en waar uw verhaal het verhaal van God raakt. Samen de Bijbel openen en bidden. Elke keer weer dankbaar voor het vertrouwen dat u ons schenkt door uw verhaal te delen en dat we nog zoveel geloof vinden in de gemeente en zoveel bidders. Onze Pastoraal Medewerker Jaap van Gils is eveneens heel actief in het bezoeken van de “Wijzen” en de gemeenteleden die in woonzorgcentra wonen. Op woensdag 20 maart is ook gelegenheid voor de wijzen om elkaar te ontmoeten op de gastenmiddag over “De Schuilplaats” en dan is er ook een maaltijd. Er wordt naar u uitgekeken!

 

 Crisispastoraat; ‘Soms is  er binnen de gemeente urgente behoefte zijn aan pastorale aandacht. Dat kan door allerlei uitlopende omstandigheden zijn en in alle verschillende leeftijdsdoelgroepen voorkomen. Denk aan stervensbegeleiding, rouw, ernstige ziekte, psychische klachten, gezinsproblemen, etc. Zo’n situatie kan ernstig z’n weerslag hebben op het (geloofs) leven en het kan helpen daar met iemand over te spreken of voor te bidden. Ds. Gert Binnendijk is in de periode dat we vacant zijn, bereid gevonden in dergelijke situaties persoonlijk contact te onderhouden.

 

Scroll naar boven