Werkgroep Ouders in geloof – Wie zijn we en wat doen we?

Dinsdagavond 22 februari jl. was de startavond van de werkgroep Ouders in geloof. Ouders in geloof is een groep ouders uit de gemeente die elkaar wil ondersteunen en scherp houden met betrekking tot geloofsopvoeding. Er zijn verschillende groepjes ouders die twee keer per jaar samenkomen bij elkaar thuis. De indeling van de groepjes is gebaseerd op de leeftijd van het oudste kind: 0-3 jaar / 4-7 jaar/ 8-11 jaar / 12 jaar en ouder. Tijdens deze avonden gaan we aan de slag met het onderwerp geloofsopvoeding, bijvoorbeeld aan de hand van een boekje van de HGJB (Voorleven) dat daarvoor beschikbaar is.

Verder streven we ook naar twee avonden per jaar waarin alle ouders elkaar ontmoeten, dit kan zijn rondom een thema met een spreker of een gezamenlijke activiteit; misschien ook wel met de kinderen en jongeren erbij, met een eigen of gezamenlijk programma. Net waar ook vanuit de ouders zelf behoefte aan is.

 Wij vinden het daarbij belangrijk om te zoeken naar een goede informatievoorziening over alles wat er voor kinderen en jongeren wordt georganiseerd binnen onze gemeente. Daarnaast willen we ouders in contact brengen met elkaar zoals hierboven is beschreven.

Bij de startavond waren al veel ouders aanwezig, maar je kunt natuurlijk altijd instappen in de groepjes of naar een gezamenlijke avond komen. Als je ook geïnteresseerd bent, stuur dan een mail naar oudersingeloof@gmail.com of stuur een berichtje naar één van de leden van de werkgroep. Wij nemen dan contact met je op voor eventuele vragen en om af te spreken bij welke groep je kunt aansluiten. Ook regelen wij een boekje van ‘Voorleven’ voor je.

Joalien Guijt 06-12379536

Jeanette Barnhoorn 06-13141968

Nico Messemaker 06-16078377

 

Scroll naar boven