Voorblad Kerkewerk nr 15

Beste broeders en zusters.

 

Zoals sommigen uit de gemeente misschien weten ben ik werkzaam als begeleider bij Stichting de Brug in Katwijk aan zee en werk ik in de Kringloopwinkel. Ik werk daar vol passie samen met super enthousiaste collega’s en vrijwilligers.

De kringloopwinkel is bedoeld om onze gasten weer te re-integreren in de maatschappij terug naar een vaste betaalde baan. Onze gasten komen uit een behandelingstraject om van hun verslaving af te komen, maar ook van justitie en de plaatselijke gemeente. Ook is de kringloop een erkend stage bedrijf voor scholen. En natuurlijk vinden wij het belangrijk om veel spullen die anders weggegooid zouden worden, weer een tweede leven te geven. En de mogelijkheid te bieden aan mensen die weinig te besteden hebben spullen te kunnen kopen voor een lage prijs. Ik vind het een zegen om in een christelijk bedrijf te mogen werken en ook op dit vlak iets voor andere mensen te mogen betekenen. Tijdens het werk heb ik heel ontspannen soms de mooiste gesprekken met hen. Zo beginnen we iedere ochtend met een dagopening en dat houdt in dat we samen een paar liederen zingen, meestal uit opwekking, en dan een stukje uit de Bijbel lezen en daar iets met elkaar over delen, en we sluiten de dagopening af met een gebed.

DV in april 2025 gaan we verhuizen naar ons nieuwe pand waar momenteel hard aan gebouwd wordt. Dit nieuwe pand komt recht tov de Milieustraat in ‘t Heen in Katwijk. Nu zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, mannen en vrouwen. Heb je tijd en zin om bijvoorbeeld voor 4 of 8 uurtjes (of meer) in de week ons team te komen versterken? Je krijgt er geen spijt van want het is hartstikke gezellig. Heb je interesse kom dan een keertje langs voor een bakkie koffie of bel ons op nr 071-4085646

Er staat ook 1 vacature Kringloopmedewerker open van 36 uur. Geïnteresseerd?…bel ons! IK GA JE ZIEN!

 

Hartelijke groet Maarten van der Meij

 

Scroll naar boven