Tot Slot – bericht van Rick van Elk

Nog even en we nemen afscheid van elkaar. 31 augustus komt rap naderbij. Gelukkig is er gelegenheid om elkaar nog te ontmoeten op zondagmorgen 27 augustus bij de Kerk- en Schooldienst. Dat vind ik wel het beste, om samen de opstanding van Jezus onze Heer te vieren en elkaar daarna de hand te drukken.

Dit is daarmee ook gelijk mijn laatste bijdrage aan kerkewerk. Nu alvast een woord van dank voor alle vertrouwen, gastvrijheid, samenwerking, lol en geduld. Er is in twee jaar tijd veel gebeurd, veel langsgekomen. Met vele van jullie heb ik bijzondere en persoonlijke momenten mee mogen maken, in verdrietige en zware tijden en in vreugdevolle tijden. Dat zijn vele kostbare herinneringen voor me. Maar ik denk ook aan de weg die het consistorie is gegaan en het grote verlangen van ambtsdragers om de gemeente van de Heer te dienen. Onvergetelijk zijn ook de gesprekken tijdens de catechese, en de honger van de jongeren die er waren. Als je zoals ik een bureau in de kerk hebt staan, dan zie je hoe ongelofelijk veel werk er aan het onderhoud wordt verzet door een groepje mensen die veelal op de achtergrond blijven. Ook mooi om elkaar dan bij tijd en wijlen even te spreken. Zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan, want ik heb heel veel ruimte gekregen om de verschillende kanten     van het werken in de kerk te verkennen en op te pakken. Dank ook daarvoor.

Toen ik in de zomer van 2021 in Valkenburg begon, had ik nog maar weinig ervaring met het voorgaan en preken. De kerkenraad gaf mij echter een groot vertrouwen en gelukkig ook geregeld feedback. Dat is allemaal bijzonder leerzaam geweest. Het maakt je klein als voorganger als je hebt geploeterd op een preek en denkt: ‘nou, het moet maar…’ en na afloop blijkt dat de Heilige Geest mensen heeft bereikt. De Heer werkt nog altijd en ook in Valkenburg. Hij gaat door, want Hij heeft een wereld te winnen. Het was leerzaam en goed om deze twee jaar in jullie midden te mogen zijn en werken.

Ik ben blij dat er nieuwe ‘arbeiders’ zijn gekomen en zoals het ernaar uitziet zelfs een jeugdwerker aan het werk gaat. Dat het allemaal ertoe mag bijdragen dat Hervormd Valkenburg meer en meer onder de indruk komt van Jezus Christus de Heer. Onze wegen scheiden voor een tijdje, totdat Hij komt op de wolken en wij elkaar weerzien als nooit tevoren!

Een hartelijke groet!
Rick van Elk

Kerkelijk werker

06-40096222  |  fjmvanelk@gmail.com

Scroll naar boven