Terugblik jeugddienst 29 oktober

Je zou graag wat meer mensen in de kerk willen zien met zo’n jeugddienst, maar al met al waren er meer dan in vorige diensten. En dat was maar goed ook. Met Floor de Best en Gospelkoor Living Words hebben we toch een mooie avond beleefd. Anders dan we gewend zijn, maar dat moet ook in een jeugddienst.

Dit is niet de plek om te gaan herhalen wat er precies gezegd is. Wat mij betreft mogen we deze diensten wel opnemen en later alsnog uitzenden. Dat zou wel fijn zijn, voor als je zo’n dienst nog eens terug wil kijken en om de wegblijvers te laten zien wat ze gemist hebben.

Floor was helder in zijn verhaal. Ik hou het kort. Vrijheid in gebondenheid. Herkenbaar in beeld gebracht maar ook goed uitgelegd. Door het sterven van Jezus Christus mogen we ons allemaal bevrijde mensen weten. De gebondenheid zit in de beperkingen die ons door andere invloeden in de weg worden gelegd. De duivel is altijd bezig een wig te drijven tussen Christenen en hun geloof in Jezus Christus. Daar moeten we op bedacht zijn. Ook hier een tegenstelling tussen het Licht en de duisternis.

Dit alles omlijst met muziek en zang van Living Words. Het was weer goed wat Gerard en zijn koor ons lieten zien en horen. We kijken uit naar de volgende jeugddienst. We bidden de jeugddienstcommissie toe, dat ze de zegen mogen ontvangen om onze jeugd ook met deze diensten op de goede Weg te helpen.

Scroll naar boven