Nieuwsbrief HGJB

Gespreksmateriaal voor ouders – Ontdek de boekenserie Voorleven

‘Wat is het waardevol en nodig om als ouders in gesprek te gaan over opvoeden,’ vertelt Geraldine van Maanen. Zij doet mee aan een opvoedkring in Barneveld. ‘Wij zijn erachter gekomen dat de serie Voorleven een positieve impuls aan dat gesprek geeft. Thema’s die zowel pedagogisch als theologisch worden uitgewerkt, dat zijn we in andere opvoedboekjes niet vaak tegengekomen.’

Met de serie Voorleven biedt de HGJB handvatten voor ouders om samen in gesprek te gaan. Door concrete opdrachten en prikkelende gespreksvragen wordt een open gesprek bevorderd, waarin ouders kunnen leren van elkaar.

> Meer weten over Voorleven? Ga naar HGJB.nl/Voorleven

 

Gebed voor het jeugdwerk | HGJB  

De HGJB zet zich ervoor in om jongeren van de gemeente bij Christus te brengen. Ze doet dat in afhankelijkheid van God, zonder wie ons werk geen zin heeft. Daarom vraagt ze om de volgende onderwerpen mee te nemen in het gebed.

  • Dank voor alle inzet en betrokkenheid van de vele vrijwilligers in het jeugdwerk in het afgelopen jaar. Bid dat de komende vakantieperiode een tijd van rust voor hen mag zijn.
  • Bid om wijsheid bij de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Dat er voldoende vrijwilligers gevonden worden die zich willen inzetten voor het jeugdwerk. Bid voor hen, dat zij zich geroepen weten door de liefde van God.
  • Bid voor kinderen, tieners, jongeren die de overstap maken naar een andere klas, school of naar een ander niveau. Dat er mensen om hen heen staan die hen daarin begeleiden en ze helpen thuis te raken in de nieuwe situatie.
  • Bid voor het Vakantie Bijbel Werk dat deze zomer op veel plaatsen in het land georganiseerd wordt. Dank voor al de enthousiaste vrijwilligers die zich hiervoor inzetten. Dat veel kinderen geraakt mogen worden door het Evangelie van het Koninkrijk van God.
  • Dank dat zoveel jongeren meegaan met een HGJB-vakantie. Bid voor een goede sfeer, opbouwende gesprekken en waardevolle ontmoetingen. Dank voor al die reisleiders die zich inzetten om kinderen, tieners en jongeren een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

 

Geef voor het jeugdwerk

Na de zomer start het jeugdwerkseizoen in de gemeente weer. Ook dit jaar biedt de jongerenorganisatie HGJB mooie materialen voor club en catechese. Daarnaast organiseert de HGJB inspirerende activiteiten voor tieners en jongeren.

Maar dit werk kan de jongerenorganisatie niet doen zonder jouw steun! Help je mee om jongeren te leren met God te leven? Steun het jeugdwerk en de HGJB dan met je gift.

> Ga naar HGJB.nl/steun

 

Kom stagelopen bij de HGJB!

Zoek jij een stageplek waarin je toffe ervaringen opdoet, jezelf ontwikkelt op allerlei gebieden én bijdraagt aan een mooie missie? Ga dan stagelopen bij de HGJB!

De HGJB biedt 6 erkende MBO-leerplaatsen. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden voor HBO- en WO-studenten. De jongerenorganisatie biedt stageplaatsen in diverse richtingen aan, zoals Theologie, Communicatie en Marketing, HRM, ICT, Bedrijfskunde of richting Eventmanagement… er is veel mogelijk.

Tijdens je stage krijg je professionele begeleiding. Samen zoek je naar mogelijkheden om je stage zo passend en leerzaam mogelijk in te vullen. Je komt terecht in een enthousiast team, waarin je met elkaar werkt aan de missie van de HGJB.

> Benieuwd? Ga naar HGJB.nl/stage

Scroll naar boven