Nieuwsbrief Ewout en Gerjo

Nieuwsbrief Ewoud & Gerjo, Overseas Missionary Fellowship

Lieve mensen,

De kracht van een biddend thuisfront hebben we al een aantal keer mogen ervaren, en nu vragen we jullie opnieuw om voor iets specifieks te bidden. We moesten daarbij denken aan het verhaal van James Fraser. Hij was zendeling onder de Lisu stam in Yunnan, China en zijn verhaal staat beschreven in het boek ’Als het regent in de bergen.’ Uit zijn verhaal spreekt hoe belangrijk het is om zelf te bidden en ondersteund te worden met gebed als je het evangelie deelt op plekken waar veel duisternis is.

God heeft ons net als James Fraser ertoe gebracht het evangelie op soortgelijke plekken te delen. We hebben in de afgelopen 10 jaar daar persoonlijk een hoge prijs voor moeten betalen. Veiligheid van onze kinderen, ons lichamelijk of mentaal welzijn, het zijn allemaal dingen geweest die flink onder vuur lagen.

Al een aantal maanden zijn we zelf aan het bidden voor Gods leiding. We willen graag nog eens 10 jaar het evangelie kunnen delen op een van de meest onbereikte plekken op aarde, nu we daar voor toegerust zijn, de taal vloeiend spreken en we ons kunnen bewegen in de lokale cultuur. We ervaren zelf dat God tegen ons lijkt te zeggen ‘Ga door, Ik zal voor jullie strijden’. Maar we zien ook de pijnlijke realiteit onder ogen dat ons welzijn -in het veld zoals het nu is en afgelopen jaren was- niet gewaarborgd wordt. We ervaren dat als de factor die ons het meest afremt in de evangelieverkondiging. 

Willen jullie meebidden dat er een duidelijk pad voorwaarts zichtbaar mag worden? We geloven in de God die voor het volk Israël zelfs een pad baande door een zee. Voor God is niets onmogelijk. En als jullie hierin meebidden, geloven we dat het duidelijk zal worden hoe (en of) we nog eens 10 jaar dit werk op een gezonde manier mogen doen.

Hartelijke groeten,

Ewoud & Gerjo

Scroll naar boven