Jeugd en Gezin

Zondag 11 februari is het zover: de start van de eerste gezinsdienst.

Waarom een gezinsdienst in onze kerk?

Het bereiken van nieuwe generaties is dé grote uitdaging voor gevestigde kerken van vandaag. Jonge generaties willen worden aangesproken met belevingsvormen die bij hen aansluiten. Door hiernaar te luisteren en aan te sluiten, hopen we zo de gezinnen die er zijn vast te houden en nieuwe gezinnen te bereiken.

De gezinsdienst is bedoeld voor iedereen. Van jong tot oud, van gelovig tot geïnteresseerd. Of je nu alleen komt of met je gezin. We horen allemaal bij het gezin van Christus.

Het wordt een dienst die toegankelijker is voor kinderen en jongeren. De opzet van de dienst, de overdenking en ook de liederen zijn hierop aangepast. Natuurlijk zijn er ook vertrouwde elementen in de dienst terug te vinden. Aan de hand van een thema wordt de dienst door een hiervoor opgerichte commissie samen met een predikant voorbereid. De leden van de commissie bereiden niet alleen voor, sommige hebben ook een actieve rol tijdens de dienst.

Elke tweede zondag van de maand wordt er een gezinsdienst gehouden. De eerste staat gepland op 11 februari a.s. dan zal Gert Binnendijk voorgaan, Gerard van Duijn begeleidt kinderkoor Friends. De voorbereidingen zijn al in volle gang. Het thema van de dienst is:

“Niemand doorvertellen; Jezus redt!”

Wees welkom en neem gerust iemand mee. Het belooft een mooie dienst te worden.

Hartelijke groeten,
Groep Samen Jong.

Scroll naar boven