Is angst aanjagen een feest?

Als we om ons heen kijken wat er in de wereld gebeurt, dan zien we verschrikkelijke dingen gebeuren. Voor veel mensen is dat beangstigend. Wij zouden als mensen nooit kunnen leven, als we de last van deze wereld op ons moeten nemen. Daarom mogen we als christenen leren te wandelen met God. Dat betekent ook dat je elke dag weer je zonden, je angsten, je pijn met Hem mag delen en mag voelen dat je er niet alleen voor staat.

Als je dan in de maand oktober door ons dorp loopt dan vraag je je af wat er aan de hand is. Je ziet dat mensen er plezier in hebben om straten te versieren met afbeeldingen en teksten waar je niet vrolijk van wordt. Dat heet het Halloween-feest. Je ziet zelfs teksten met “Horrorfeest”. Er wordt zoveel mogelijk associatie opgeroepen met de dood.  Alsof we niet genoeg hebben aan alle verschrikkelijke beelden in het nieuws van elke avond.

Het lijkt misschien onschuldig, maar de jonge harten van kinderen zijn kwetsbaar  en met dit soort ‘feesten’ wordt er makkelijk een opening  gecreëerd voor de duivel om een weg naar binnen te vinden. Daar moeten we niet te makkelijk over denken. De duivel is bezig in de wereld en hij grijpt alles aan om ons bij Jezus weg te houden.

Als Christenen leren we te leven van en te verlangen naar het Heil, we leven in de Verwachting van de wederkomst van Jezus Christus, onze Verlosser. Geloof, Hoop en Liefde zijn sleutelwoorden. Dat is andere taal !

In Johannes 8 vers 12 lezen we: Jezus nam opnieuw het woord. Hij zei: ‘Ik ben het licht voor de wereld. Wie Mij volgt loopt nooit meer in de duisternis, maar heeft licht dat leven geeft.’ En je kunt de Bijbel er verder op nalezen. Duidelijk is dat de duisternis staat tegenover het Licht. Niemand kan leven van de duisternis. Elke dag komt de zon weer op. We zouden niet zonder kunnen. Zo kunnen we ook niet zonder Jezus, onze verlosser, Hij is ons Eeuwig Licht.

Gelukkig mogen we weer toeleven naar het feest van de geboorte van Jezus Christus. Het feest van het Licht.

Sophia den Heijer
Hans van der Does.

Scroll naar boven