In dienst van de Koning

In dienst van de Koning

Wat heb je nodig om te evangeliseren? Het is 6 uur, het heeft de hele nacht geregend en het rijstveld achter ons huis staat vol met water. Het is op het moment regenseizoen. De temperatuur is iets gezakt naar zo’n 32 graden, maar de luchtvochtigheid is gestegen.

Het is 7.15 uur. We brengen de drie oudste kinderen naar school en gelijk erna gaan we naar een dorpje om te evangeliseren. De mensen zijn net klaar met hun (soms tweede) ontbijt en sommigen zijn al vertrokken naar het rijstveld. Het is best spannend om -zonder dat je de mensen kent- een gesprek aan te knopen. Ook als je dat al jaren doet, blijft het moeilijk en moet je van binnen elke keer over een drempel stappen. Maar we doen het. We doen het omdat we geloven dat God mensen al heeft voorbereid om in Hem te gaan geloven.

Wat heb je nodig om te evangeliseren? Geen boekjes, moeilijke technieken, nee. Het enige wat nodig is, is op weg gaan, naar de mensen toe…en ervoor kiezen om over de Here Jezus te spreken.

Wilt u bidden voor:

– Het evangeliseren in dorpjes op het platteland. Dat we de juiste mensen tegen mogen komen, die God al heeft voorbereid.

– Voldoende energie in dit uitdagende klimaat.

– Een lange reis die we dit weekend maken naar onze eerste woonplaats Nadun, om daar lokale christenen te bezoeken.

Hartelijke groeten,

Ewoud & Gerjo

Scroll naar boven