En dan is het alweer augustus

We gaan ons klaarmaken voor een nieuw winterseizoen.

In september zullen de meeste activiteiten weer beginnen.

Daaraan voorafgaand hopen we op 24 augustus als kerkenraad een inspirerende dag met elkaar te beleven waar we ons bezinnen over hoe we kerk willen zijn en we gaan daarvoor gluren bij de buren… 

Ook willen we onze onderlinge band versterken want als kerkenraad breng je heel wat uren met elkaar door, naast het praktische werk dat in de gemeente verzet wordt.

Het is goed om dan ook in ontspannen sfeer elkaar te ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. Tijdens de vergaderingen is daar te weinig ruimte voor omdat het altijd een race tegen de klok is om de agendapunten binnen de beschikbare tijd te bespreken.

Op 22 september is het de gemeentezondag en de officiële start van het winterwerk.

De bevestigingszondag en intrede is op 13 oktober en dan zal Ds. Eisinga zijn werk in onze gemeente gaan starten.  We zien naar hem uit! De week ervoor zullen Ds. Gert Binnendijk en ik afscheid nemen in de ochtenddienst van 6 oktober.

Tot die tijd rond ik mijn taken af waar ik een jaar geleden voor aangenomen ben en we reflecteren in hoeverre de speerpunten uit het beleidsplan aandacht gekregen hebben in de praktijk van ons gemeentezijn. Het zou mooi zijn als u voor uzelf ook nadenkt over onderstaande vragen, vanuit uw beleving van onze gemeente.

Hoe zijn wij als gemeente betrokken op elkaar en bij de kerkelijke activiteiten?

Hoe werd het pastoraat ‘nieuwe stijl’ zichtbaar in de verschillende leeftijdsgroepen;

Jeugd (t/m 25) o.l.v. Esther Jansen van Roosendaal

Starters (t/m 40), o.l.v. Floor van Duijn

Bouwers (t/m 55) o.l.v. Nico Messemaker en Martin van Delft

Dragers (t/m75) o.l.v. Maarten v. d Meij en Maartje de Mooij

Wijzen (75+) o.l.v. Anja v d Wel

Op welke manieren worden ouders van jonge kinderen en tieners toegerust voor en gestimuleerd bij de geloofsopvoeding?

Zijn wij een veilige gemeente waarin iedereen zich welkom en veilig voelt en waar gevoelige onderwerpen besproken kunnen worden in het licht van Gods waarheid?

Op welke manieren zijn wij diaconaal aanwezig voor onze naaste met innerlijke of materiele zorgen en hoe benutten wij missionaire kansen?

Waar geven we bij onze kerkelijke activiteiten Gods Woord en de Heilige Geest ruimte zodat we kunnen groeien in ons geloof?

We zijn hiermee afgelopen seizoen aan de slag gegaan en er zijn mooie stappen gezet. Maar er liggen ook zeker nog uitdagingen. Niet alleen voor de kerkenraad maar voor ieder gemeentelid. Niet mopperen op de kerk want de kerk dat zijn WIJ! Met onze fouten… Met onze talenten. Die mogen we komend seizoen weer gaan inzetten. Heel praktisch. In wat je doet en hoe je je opstelt naar anderen in de kerk.

Wat is jouw talent? We kunnen er nog wel wat gebruiken;

Kom je af en toe de kerkdienst beamen, wil je mensen bezoeken of iets helpen organiseren? Vind je kinderwerk of oppas leuk, klim je graag in de pen en zou je af en toe een stukje willen schrijven voor het kerkblad, praat je veel over het geloof, ben je een bidder, een doener, heb je een luisterend oor of maak je makkelijk een praatje met mensen die ’alleen zitten’ bij het koffiedrinken, of kan je lekkere bakken?  Het is zoals een bekend kinderliedje zegt; ‘Niemand is minder, niemand is meer. Alles is nodig bij de Heer!’ 

Doe je mee? Spreek iemand aan die je kent of mail gerust een reactie naar mij.

Vele handen maken licht werk.

Ook voor een gesprek of mooie ideeën hierover mag je me bellen of mailen. 

Zegen en hartelijke groet,

Aline Oudwater-Vis
Kerkelijk werker
alinevandermarel@hotmail.com

 

Scroll naar boven