De Beroepingscommissie

Vanuit de beroepingscommissie

Het is alweer een paar maanden geleden dat ds de Groot door onze gemeente beroepen is en uiteindelijk heeft gemeend dit beroep niet te aanvaarden.

Dit betekent dat we als beroepingscommissie verder zijn gegaan met het zoeken naar een nieuwe predikant.

Deze zoektocht is een heel proces, welke in de afgelopen jaren meerdere hobbels heeft moeten nemen. Zo was eerst niet duidelijk of er een 100% aanstelling geboden kon worden, werd het werk tijdelijk stil gelegd vanwege de financiën, en is er sprake geweest van het aanstellen van een fulltime kerkelijk werker/pastor en uiteindelijk heeft u als gemeente gekozen voor een fulltime predikant en hebben we alsnog de solvabiliteitsverklaring gekregen afgelopen zomer.

Voor de zomer heeft u als gemeente de gelegenheid gekregen om namen door te geven van predikanten, waarvan u vindt dat die passen in de profielschets en die u graag als onze nieuwe predikant zou zien. Ook hebben wij een actuele lijst opgevraagd bij het landelijk bureau van de PKN van predikanten die passen in onze profielschets en beroepbaar zijn. Als deze mensen zijn bij elkaar op een lijst gezet en door ieder commissielid beluisterd via internet en beoordeeld op meerdere punten. We beluisterden daarvoor allen dezelfde dienst.

Predikanten met de hoogste score kwamen bovenaan en zo konden we gelijk van start gaan toen de solvabiliteitsverklaring binnenkwam.

Nadat ds de Groot het beroep niet had aanvaard konden we dus door met de namen die nog op onze lijst staan. Daarbij vallen soms mensen af doordat ze een beroep naar een andere gemeente aanvaard hebben of niet open staan voor een beroep naar onze gemeente. Momenteel zijn we in gesprek met een predikant om te ontdekken of we bij elkaar passen en de Here God onze wegen samenvoegt. Want uiteindelijk is het goed als beide partijen hiervan overtuigd zijn. Bidt u met ons mee? We hebben uw gebed hard nodig.

Namens de beroepingscommissie

Marijke Bor.

Scroll naar boven