Bij het voorblad

Eén van mijn hobby’s is tuinieren. Ik ben opgegroeid op een boerderij

en daar is mijn liefde voor de tuin begonnen. In deze moestuin werd van alles geteeld zoals groente, aardappels, klein fruit, bloemen enz. In 1973 hebben wij onze intrek genomen in een woning aan de Hoofdstraat en hier heb ik op diverse locaties getuinierd en sinds 1986 een kavel op het volkstuinencomplex aan de Luitkatlaan. Toen nog gelegen aan een tuindersgebied en nu omgetoverd in een dorpsweide.

Onze tuin is een recreatieve volkstuin, heel divers waarin groente en klein fruit geteeld wordt en plaats is voor bloemen en struiken. 

Het is een mooie plek om tot rust te komen en te genieten van de omgeving en te zien hoe alles groeit en bloeit.

Wanneer ik in het voorjaar zie hoe prachtig de natuur ontwaakt uit z’n winterslaap en alles weer tot nieuw leven komt en hoe de vogels de tuin inspecteren om op een veilige plaats een nestje te bouwen. Tijdens het spitten komt het roodborstje dichterbij, zoekend naar een wormpje en de  karpers en zeelten die jaarlijks terug komen om te paaien in de aanliggende sloot. Van de natuur kan ik intens genieten vooral in de vroege morgen. En als ik dit alles zie kan ik mij alleen maar verwonderen hoe mooi alles gemaakt is. Mijn gedachten gaan dan naar de tekst van het lied: “Hoe groot zijt Gij”

O, Heer mijn God, wanneer ik in verwondering de wereld zie die U heeft voortgebracht.

Het sterrenlicht, het rollen van de donder, heel dit heelal, dat vol is van uw kracht.

Dan zingt mijn ziel tot U, o Heer mijn God: hoe groot zijt Gij!

Henk Rijneveld.

Scroll naar boven