Terugblik Zendingsdienst 21 januari

Dromen met Rob Favier

Rob Favier wordt ook wel de zingende dominee genoemd. Dat klopt eigenlijk niet, want Rob doet meer dan dat. Spreken, zingen en muziek maken. En misschien ook wel acteren. In ieder geval is dit een heel toegankelijke manier om de boodschap van de Liefde van Jezus te brengen onder de mensen.

We hebben met elkaar wel een heel bijzondere en inspirerende dienst beleefd.

Je kunt je natuurlijk afvragen of dit een zendingsdienst is in de traditionele zin. Het was zeker een prachtige dienst. En zending dicht bij huis is immers ook een opgave.

Zijn “preek” ging over dromen. Hij gebruikt liever niet het woord “preek” en spreekt liever van “verhaal”. Daarbij gebruikte hij een tekst uit Openbaring 21: 1-7. En verhaal uit de bijbel dus.

Voor wie goed geluisterd heeft, was er veel te leren. Ook voor de jeugd heel aansprekend. Dat denk ik tenminste, want ik mag mezelf niet tot die categorie jeugd rekenen.

Rob vertelde over de droom die God had/heeft met de wereld. God de Vader van de dromen.

We mogen geloven dat die droom iets kan doen met je leven.  We mogen geloven dat je je dromen neer kan leggen bij God. Dan wordt God de Vader van je dromen. Ik citeer hierbij het volgende lied van Rob: (hij zingt dit op een wijze die doet luisteren)

De Heer is god

Wij zijn van hem

Hij deelt zijn droom

Hij  geeft zijn stem

En wie hem hoort wordt gedragen door de  vrede

En door de vreugde als hij dankt in zijn gebeden

Hij voelt de liefde

Jezus droomde van een nieuwe wereld. Hij was geen meeloper, maar ging Zijn weg. Als wij Hem daarin volgen en niet “papagaaien” door iedereen en alles na te doen in de wereld, dan kiezen ook wij zelf onze weg. Als we dan kiezen voor de weg met Jezus, zal Hij ons vrijmaken van de druk die de wereld ons oplegt. De wereld zit vol met prestatiedrang, controlezucht en perfectionisme. Het is allemaal individualisme, grootheidswaanzin en meeloperij. Hoe moeilijk is het voor veel mensen om die druk te weerstaan en zelf een keuze te maken. We zien het om ons heen, groepsgedrag, ons laten verleiden tot het overmatig gebruik van alcohol en drugs…en vul zelf maar in.

 Jezus was door God gestuurd om goed te maken wat wij verprutst hadden.

De mens heeft gekozen voor macht, aanzien en ego. Ik kan niet de hele “preek” herhalen, maar kijk de dienst nog een terug op youtube. Je zult nog veel gaan ontdekken. Ik eindig met een lied:

Dit is een lied voor iedereen

Die pijn heeft en verdriet

Maar in de mist van zijn bestaan weer nieuwe kansen ziet

De woorden van geloof en hoop ze leren ons weer zingen

En waar de liefde mensen drijft gebeuren grote dingen

….omdat er toch een God is die intens veel van ons houdt. Amen

Hans van der Does

Scroll naar boven