Terugblik op de eredienst van 7 januari

Op deze eerste zondag van het nieuwe jaar laat ds. Gert Binnendijk ons opnieuw het Kerstfeest beleven, een voorzetting van de Kerstdienst. Dit wordt ook onderstreept door de keuze van de liederen. Het was weer een heerlijke dienst.

Gert heeft de gave diensten geheel volgens een zekere harmonie samen te stellen, waar alles bij elkaar past en de boodschap van het woord zo goed begrepen en doorleefd kan worden.

De dienst stond in het teken van de drie wijzen uit het oosten. In oosterse kerken wordt het kerstfeest veelal gevierd op 6 januari en deze staat dan in het teken van de Drie Koningen (de wijzen). En zo mochten wij tweemaal Kerstfeest vieren. Een mooie uitleg over de betekenis van de drie wijzen (Drie Koningen).
Wij mochten leren dat wij kinderen van God zijn. En daardoor ook mede erfgenamen van God. Wij mogen delen in de genade, zoals we allemaal ook zijn begenadigd met verschillende gaven. Een ieder mag daarvan teruggeven naar eigen vermogen, zoals ook de wijzen dat deden. Of je veel of weinig te bieden hebt, het maakt niet uit.

Zoals wij erfgenamen zijn, zo is er ook een testament, twee zelfs, het oude en het nieuwe. Open het! Lees daaruit! Doe het!

We hebben veel troostrijke liederen gezongen:

Wat een dag, wat een dag, als ik Hem begroeten mag
en voorgoed naar Hem zal gaan, oog in oog met Hem zal staan
en Hij leidt mij aan zijn hand naar het lang beloofde land.
Wat een dag, o wat een dag zal dat zijn.

Hans van der Does

Scroll naar boven