Samen Wandelen

Naast Samen Geloven, kennen we ook andere activiteiten, zoals Samen Wandelen, Samen Varen, Samen Fietsen en Samen Eten. Dit zijn verschillende initiatieven die zijn genomen vanuit de gedachte dat je niet alleen samen gemeente bent op zondagochtend om 10 uur. Informatie over deze activiteiten is te vinden in de Compass-app bij de betreffende groepen.

Samen gemeente zijn kan ook betekenen dat je als gemeenteleden met elkaar sportieve of recreatieve activiteiten organiseert, omdat je het leuk of gezellig vindt en op die manier te werken aan verbinding in de gemeente. Het zijn geen initiatieven die in de eerste plaats bedoeld zijn om indringende gesprekken te hebben over het geloof. Daarmee zou de drempel voor een aantal misschien te hoog worden. Natuurlijk is het wel fijn als we onze geloofsbeleving met elkaar kunnen delen, maar dat kan ook op een heel laagdrempelige manier en als het daar niet van komt, dan misschien een andere keer wel.

Zo kunnen we bouwen aan lichaam en geest. Het zijn initiatieven die bijdragen aan gemeente-zijn en even tijd nodig hebben om ingeburgerd te raken. Daarvoor gebruiken we de Compass-app, maar deze keer doe ik graag ook een oproep in Kerkewerk.

Zelf heb ik vaak gewandeld in de natuur en gaat het mij niet om snelheid of om aantallen kilometers. Nee, voor mij staat voorop dat ik geniet van de dingen om me heen. Daarbij maak ik ook graag foto’s.

Als je op pad gaat met een groep moet je het wel eens zijn over de manier waarop. Er zijn ook mensen die niet ver kunnen lopen of liever rustig aan beginnen.

Omdat in de groep Samen Wandelen nog geen activiteit was gepland, heb ik op me genomen om op 1 juni een wandeling te organiseren in de Amsterdamse Waterleidingduinen. We beginnen met een wandeling van ca 7 kilometers om even te kijken hoe dat gaat met een groep en of we dit leuk vinden. Ik kan vier mensen meenemen in mijn auto. Als er meer mensen zijn moet er nog iemand rijden. Neem eten en drinken mee. Vanwege het gevaar voor teken wordt algemeen geadviseerd een lange broek te dragen. We vertrekken om 8 uur vanaf het Castellumplein.

Datum: 1 juni. Wie gaat er mee?

Meld je aan via de oproep in de Compass-app of stuur me een mailtje: johvddoes@gmail.com

Hans van der Does

 

Scroll naar boven