Samen-Geloven terugblik

Terugblik Samen Geloven 7 april 2024

Hoe zorg je ervoor dat mensen aandachtig blijven luisteren naar je verhaal? Hoe hou je de kinderen erbij? Rick van Elk deed dit heel tastbaar door voorbeelden te geven en dingen mee te nemen die mensen herkennen. Een schop en een schoffel bijvoorbeeld die ons meenemen ‘de volkstuin in’.

Deze ‘Samen Geloven’ dienst nam Rick van Elk ons mee in Efeze 3.

Hier vertelt Paulus over hoe je geworteld moet zijn in de liefde. Wij stellen dan de bloemen en bomen voor met wortels in de tuin van God, de wereld. De boodschap was dat we diep geworteld moeten zijn, zodat wanneer droogte of storm komt in je leven, je deze kan weerstaan.

Welke grond heb je uitgekozen om in te wortelen? Wat is je fundament? En ook: aan de vruchten herkent men de boom. Als je in Jezus geworteld bent, zul je veel  vrucht dragen en sterk overeind blijven staan. Mag Jezus jouw Tuinman zijn?

De dienst werd muzikaal ondersteund door Ton Baris en Henk Imthorn en Gerard van Duijvenvoorde met hun kleindochters Lieke en Nynke. Het was al best lang geleden dat we dit kwartet hadden gehoord. Mooi om te zien en te horen dat zij hier veel plezier in hebben. Samen zongen we bekende en minder bekende Opwekkingsliederen.

Volgende keer Samen Geloven is met dominee van der Laan. We kijken hier naar uit.

Sophia den Heijer

 

Scroll naar boven