Musical ‘Jona’

 

Musical Jona

We ontvingen twee inzendingen met een terugblik op de  Musical Jona. Ze staan allebei hieronder. Misschien wel zo leuk om het van 2 verschillende mensen te horen hoe geslaagd dit feest is verlopen en met een prachtige opbrengst.

 

Rixt de Boer:

Zaterdag 6 april was het eindelijk zo ver en mochten de kinderen een hele dag lang creatief bezig zijn en meewerken aan de musical Jona. Het was een groot feest. Alle kinderen waren prachtig aangekleed en hadden een lied en dans ingestudeerd, samen met de theatergroep van ‘De Vliegende Speeldoos’. Jona beleefde het ene na het andere avontuur, samen met de worm en kwam uiteindelijk in Ninevé terecht, waar de koning tot zijn stomme verbazing naar hem luisterde en alles goed kwam.

Heel hartelijk dank aan de commissie die dit heeft georganiseerd. Heel hartelijk dank aan alle kinderen die hebben meegewerkt aan de musical. En ook heel erg bedankt aan iedereen die is komen kijken en heeft gegeven voor het goede doel, zodat er meer dan €4000 voor kinderen in de Oekraïne is ingezameld. Een fantastisch bedrag!

Esther Miedema:

Zaterdag 6 april hebben de kinderen van onze 3 kerken de Musical  ’Jona’ opgevoerd. Zij deden dat onder de enthousiaste leiding van het team van de Vliegende Speeldoos. Na het gezamenlijk oefenen van de liedjes, oefende elke groep apart hun eigen scene. Ook maakte zij met elkaar en met onze vrijwilligers hun toneel attributen of onderdelen voor hun kostuums. Na een goede generale repetitie was het tijd om iets te eten en de kostuums aan te trekken en geschminkt te worden. De spanning bij de kinderen was inmiddels goed voelbaar, en ook voor ons als leiding was het spannend. Rond half 7 zat de zaal al aardig vol en mochten de kinderen ( natuurlijk na even een stiekeme knuffel van papa of mama) op hun plek gaan zitten. Alles precies zoals afgesproken en elke groep wist dan ook precies wanneer zij op het toneel moesten verschijnen. Ze hebben geknald die kinderen van ons, het was een spetterende musical en we hebben er allemaal van genoten. Vooral het slotlied knalde er lekker in. Bij deze hartelijk dank aan de mensen van de Vliegende Speeldoos en aan al onze vrijwilligers, zonder hen was het niet gelukt. En niet te vergeten: voor het goede doel ‘Kind in de knel’ hebben we met elkaar (de drie kerken en de kinderen) ruim 4000 euro bij elkaar opgehaald.

Scroll naar boven