Jeugddienst

Ds. de Groot begon de dienst met “verontschuldigingen” over het niet-aannemen  van het beroep naar onze gemeente. Hij grapte erover:  “het is net of je je verkering uitmaakt en erbij zegt, het ligt niet aan jou”. En dit laatste was voor hem best wel moeilijk. Hij dankte daarom ook voor de hartelijke ontvangst door onze gemeente. Onder de rubriek Kerkenraad staat een verdere uitleg van zijn beweegredenen om het beroep naar Valkenburg niet aan te nemen.

Het was een mooie overbrugging naar het thema van de dienst: Geen stress, Mattheus 6.

Ik kan de uitleg van ds. de Groot niet in een paar woorden samenvatten, maar als we weten dat we in alles mogen vertrouwen op God en ons niet laten afleiden hiervan door allerlei wereldse begeerten en ons ook geen onnodige zorgen maken, soms louter zorgen over dingen die men vreest en die misschien wel nooit zich zullen voordoen, dan ontstaat er rust.

Dvoted heeft de muzikale leiding verzorgt. Het was goed, ze hebben ontzettend hun best gedaan om er een prachtige dienst van te maken. Al met al hebben we weer een heel leerzame dienst gehad. Naast dat is het belangrijk dat we elkaar elke zondag ontmoeten en naar huis mogen gaan om alles nog eens te overdenken en daarnaar te leven.

Na afloop van de dienst sprak Ester Jansen van Rosendaal een dankwoord uit naar vertrekkende leden van de jeugddienstcommissie, t.w. Janine Bol-van der Vijver en Jeanine van Velzen.

Scroll naar boven